joi, 4 octombrie 2012

Lege pentru sanatatea societatii

Lege pentru sanatatea societatii din Ucraina: Pana la cinci ani de inchisoare pentru sustinerea publica a homosexualitatii

 
Parlamentul Ucrainei a aprobat un proiect de lege care ar face ilegală susţinerea sau promovarea în mod public a homosexualităţii, informează Associated Press.
Proiectul, aprobat de parlamentari pe 2 octombrie, încadrează la fapte penale actele de „promovarea homosexualităţii” (definite ca acte pentru a crea un cadru/imagine pozitivă homosexualilor sau homosexualităţii). Cei care vor încălca această lege riscă până la cinci ani de închisoare.
Susţinătorii legii argumentează sprijinul oferit proiectului spunând că „răspândirea homosexualităţii reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale din cauză că alegerea acestui stil de viaţă poate conduce la o «epidemie» de HIV/SIDA, ar distruge instituţia familiei şi o scădere a natalităţii, ceea ce ar declanşa o «criză demografică»”.Proiectul de lege mai trebuie să treacă o dată prin Parlament înainte de a fi trimis la preşedintele Victor Ianukovici pentru promulgare. Şeful statului din Ucraina nu s-a pronunţat cu privire la acesta încă.
Opozanţii legii s-au strâns în faţa Parlamentului pentru a protesta faţă de adoptarea acesteia spunând că proiectul este un atac la adresa libertăţii de exprimare şi un nou pas pentru a restricţiona media ucraineană.
„Legea se leagă de acţiuni publice, nu vom mai putea să ieşim pe stradă cu bannere, ca azi, cu simbolurile noastre, şi, de exemplu, să spui în mod public că eşti homosexual sau lesbiană într-un interviu unui jurnalist ar putea fi considerat propagandă”, spune unul dintre protestatari.
Susţinătorii proiectului au organizat o contra-demonstraţie. „Nimeni nu intră în dormitorul nimănui, nimeni nu se bagă în viaţa lor privată, e problema lor. Dar când o persoană demonstrează pentru acest stil de viaţă în stradă, acest lucru reprezintă o încălcare a drepturilor mele, o violare a drepturilor majorităţii şi ne îngrijorează. Dorim ca propaganda pentru homosexualitate în Ucraina să fie interzisă şi pedepsită prin lege”, a declarat un demonstrant.
Grupul american Human Rights Watch a avertizat că restricţionarea publicării şi interzicerea materialelor legate de orientarea sexuală ar putea limita accesul ucrainenilor la informaţii cu privire la sănătatea homosexualilor, grupuri de susţinere şi alte forme de ajutor.
Iniţiatorul legii a oferit filmul „Brokeback Mountain”, al cărui subiect este iubirea dintre doi cowboy, drept propagandă pentru homosexualitate care ar trebui interzisă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu