luni, 3 iunie 2013

Atentatele conducatorilor impotriva oamenilor

Mic istoric al atentatelor conducatorilor impotriva oamenilor

71472_376826672430779_976725195   
Se spune ca oamenii nu cred ca guvernul ar putea planui crime impotriva propriilor cetateni. La urma urmei sunt alesi de catre noi pentru a promulga legi in favoarea noastra si pentru a conduce tara spre o crestere economica si stabila asigurand astfel un trai de viata mai ridicat cetatenilor.Dar asta doar intr-o societate perfecta sau care cauta perfectiunea, ceea ce nu e cazul niciunei democratii de pe Terra. In Roma antica se stia ca daca cetatenii nu au ce manca se vor rascula si astfel a fost inventat sistemul numit “paine si circ” pentru ca oamenii erau distrasi de la activitatile senatorilor si imparatilor de mai tarziu. Pornind din orasul celor sapte coline voi incerca sa enumar cateva situatii ce demonstraza fara echivoc faptul ca guvernul ar face orice pentru a-si atinge scopul, chiar ar complota impotriva propriilor cetateni.
Marele foc din Roma
In noaptea de 18-19 iulie 64 e.n. in Roma izbucneste un mare incendiu care arde aproximativ o treime din oras. Istoricul Dio Cassius a scris ca imparatul Nero a fost responsabil pentru arderea Romei. Incendii catastrofale avusesera loc nu rareori in Roma antica, dar nici unul din cele din trecut nu a avut repercusiuni mai mari asupra politicii. Se spune ca, cu cateva luni inainte, Nero tot vorbea ca orasul fusese rau construit si ca ar trebui refacut in intregime dupa un plan urbanistic mai bine gandit. Sa fi provocat Nero incendiul Romei? Oamenii erau consternati… Agitatia populara se potoleste intr-adevar rapid atunci cand este lansata o acuzatie oficiala impotriva unei mici secte religioase, crestinii, ale căror rituri misterioase i-au putut nemulţumi pe zeii tutelari ai Romei. Nero altceva nu mai stia despre acesti oameni atunci cand a pus sa fie arestati toti cati i-au căzut in mana si, dupa un proces sumar, i-a trimis in camera de tortura. Unii din ei au fost aruncati la fiare, altii rastigniti, iar altii unsi cu rasină si transformati în torte vii. Acum, imparatul putea, in sfarsit, sa construiasca o capitala asa cum ii placea.
Razboiul spaniolo-american
Razboiul a inceput dupa ce Statele Unite au intervenit diplomatic pe langă Spania in favoarea cubanezilor, cerand acesteia rezolvarea pasnică a problemei independentei Cubei fata de fosta mare putere colonială a ambelor Americi. SUA avea interese majore in zona datorita capitalului investit in afaceri cu zahar, tutun si fier din insule. Rascoalele din Havana ale asa-numitilor Voluntarios prospanioli au dat Statelor Unite motiv de a trimite nava de razboi USS Maine in Ianuarie 1898. Trei saptamani mai tarziu, devreme in dimineata zilei de 15 februarie, o explozie a distrus nava ancorata in portul Havana, omorand 266 de marinari americani. Tensiunile in randul opiniei publice americane au fost exacerbate din cauza exploziei de pe USS Maine si a ziarelor de scandal care acuzau Spania de atrocitati, agitand spiritele în SUA. Desi nu a existat nici o dovada concreta, Spania este acuzata de sabotarea navei si moartea marinarilor. Au existat mai multe explicații alternative privind cauzele exploziei. O serie de istorici si cercetatori au sustinut mai tarziu ca nava a fost aruncata in aer de catre Statele Unite pentru a oferi un pretext steag fals pentru a invada Cuba și expulza Spania. In urmatoarele doua luni, ziarele americane patronate de William R. Hearst duc o campanie vehementa impotriva Spaniei, inflamand populatia. Razboiul s-a terminat dupa victoriile navale decisive ale Statelor Unite în Filipine si în Cuba. La doar 109 zile de la izbucnirea razboiului, tratatul de la Paris, care a pus capat conflictului, a dat Statelor Unite fostele colonii spaniole Porto Rico, Filipine și Guam. Sub jurisdicția Guvernului Militar al Statelor Unite, SUA a ocupat Cuba până în 1902.
Pretextul SUA de a se alatura primului razboi mondial
RMS Lusitania a fost un pachebot englez ce a apartinut companiei Cunard Line. A fost cea mai mare nava la începutul secolului XX. Lusitania a fost scufundata la 7 mai 1915 de catre submarinul german U-20, pe timp de ceata, la numai 10 Mm in apropierea coastei Irlandei, 6 zile după ce a plecat din New York cu destinatia Liverpool. Inainte de scufundare, Ambasada Germaniei la Washington a emis un avertisment. Ziare din Statele Unite au refuzat publicarea acestuia pentru ca implica recunoasterea faptului ca nava transporta munitii de razboi Desi nu era Inarmata, nava transporta 60 de tone de munitie pentru Aliati (1.242 lazi cu proiectile, 1.000 cutii cu cartuse și 10,5 tone fulminat de mercur).Din cei 1.959 de oameni aflati pe nava, 128 erau cetateni americani. Au fost recuperate doar 289 de cadavre. Scufundarea navei Lusitania a dus in scurt timp la intrarea S.U.A. in primul razboi mondial.
Dictatura fascista a lui Hitler: Focul Reichstagului
In seara zilei de 27 februarie 1933, dupa ora 21.00, pompierii berlinezi au fost alertati ca edificiul Parlamentului german, Reichstag, era în flacari. Incendiul a izbucnit în sala dezbaterilor si, pana la sosirea pompierilor, flacarile au cuprins si Camera Deputatilor. In cladire a fost gasit Marinus van der Lubbe, un revoluţionar comunist olandez, un caramidar somer. Nazistii s-au folosit de incendiu ca sa-i invinuiasca de complot antiguvernamental pe comunisti. Ca urmare, 4.000 de comunisti au fost arestati. Cu mai putin de o luna mai devreme, numitul cancelar Adolf Hitler a insistat pe langa presedintele Germaniei, Hindenburg, sa promulge un decret împotriva Partidului Comunist. Hitler a cerut apoi presedintelui Hindenburg sa emita o ordonanta de urgenta care limiteaza libertatea persoanei, inclusiv dreptul la libera exprimare si libertatea presei, limitari cu privire la drepturile de asociere si intrunire, perchezitii fara mandat de case, confiscare de proprietate, precum si incalcari ale intimitatii postale, telegrafice si telefonice comunicatii admise dincolo de limitele legale prevăzute altfel.( va pare cunoscut ? ) Multumita succesului obtinut de Partidul nazist si aliatii sai din timpul scrutinului, avut loc dupa incendiere, liderul si cancelarul Germaniei, Adolf Hitler a promulgat Actul de Imputernicire, care ii dadea efectiv puterea unui dictator.
Afacerea Lavon
Afacerea Lavon se refera la o operatiune sub acoperire israeliana ce nu a reusit, cu nume de cod Operatiunea Susannah, desfasurata în Egipt, in vara anului 1954. Ca parte a operatiunii , un grup de evrei egipteni au fost recrutati de serviciile secrete israeliene pentru planurile de bombardare in interiorul Egiptului, a obiectivelor americane si britanice. Atacurile au fost puse pe vina Fratiei Musulmane, a comunistilor egipteni, sau a nemultumitilor locali, cu scopul de a crea un climat de violenta și instabilitate, suficienta pentru a induce guvernului britanic dorinta de a mentine trupele de ocupatie in zona canalului Suez. Operațiunea nu a provocat victime, cu exceptia acelor membrilor celulei care s-au sinucis dupa ce a fost capturati. Operatiunea in cele din urma a devenit cunoscuta sub numele de Afacerea Lavon dupa ministrul israelia Pinhas Lavon, ce fost nevoit sa demisioneze ca urmare a incidentului. Dupa ce Israelul a negat public orice implicare in incident timp de 51 de ani, agentii care au supravietuit au fost onorati in mod oficial in anul 2005, fiind acordate certificate de apreciere de catre presedintele israelian Moshe Katzav.
Operatiunea Northwoods
Sefii Armatei Americane propuneau in mod oficial planificarea si desfasurarea de catre Pentagon a unor actiuni teroriste pe teritoriul SUA si, in afara tarii, impotriva cetatenilor americani, actiuni care urmau sa fie puse pe seama lui Castro si a Cubei. Aceste actiuni urmau sa creeze in America si în lume „impresia de imprudenta si de iresponsabilitate la scara mare din partea Cubei fata de alte tari si mai ales fata de Statele Unite”. Revolta starnita in SUA si in lume fata de aceste actiuni iresponsabile ar fi indreptatit Administratia americana sa declare razboi Cubei. In 13 martie 1962, documentul e prezentat spre aprobare Secretarului Apararii al SUA, Robert McNamara. Cum ministrul respinge Planul, trei zile mai tarziu, conflictul e arbitrat de preşedintele J.F. Kennedy. Acesta nu e de acord cu documentul pe motiv ca interventiei militare deschise împotriva Cubei el îi preferă actiunile clandestine desfasurate de CIA. In noiembrie 1963, Kennedy a fost asasinat in Dallas, Texas.
In Golful Tonkin
Dupa asasinarea lui Kennedy, SUA intensifica razboiul cu Republica Vietnam pe baza unei rezolutii aprobate in Congres, Rezolutia Golfului Tonkin. In Incidentul din Golful Tonkin, petrecut pe 2 august 1964, doua distrugatoare americane au atacat trei nave vietnameze si au scufundat una dintre ele. Apoi, pe 4 august, americanii au declarat ca au fost atacati din nou de nave vietnameze, ceea ce a facut Congresul sa aprobe continuarea razboiului. Singura problema e ca, asa cum o arata documente declasificate in 2005, vietnamezii nu aveau nici o nava in Golful Tonkin pe 4 august! Asadar, CIA distorsionase adevarul cum bine demonstrasera, inca din 1981, asa-zisii conspirationisti. . Până în 1969, peste 500.000 de soldati au luptat în Asia de Sud-Est. Conform unor marturii, in 1965, presedintele Johnson ar fi comentat in particular: „Din cite stiu, marina noastra tragea dupa balene pe-acolo“!
Operatiunea Gladio
Colaborand cu numeroase agentii de spionaj din Europa de Vest via NATO, CIA a creeat dupa al doilea razboi mondial, o retea de armate secrete “in spatele liniilor” . Scopul principal al acestor structuri paramilitare a fost destabilizarea organizatiilor de stanga din statele respective, prin operatiuni sub acoperire .Cea mai renumita dintre acestea, prima despre care au fost facute dezvaluiri complete, a fost Operațiunea Gladio. Depasindu-si rapid misiunea sa initiala a devenit o retea de teroare sub acoperire formata din militanti de extrema dreapta, elemente de crima organizata si unitati militare secrete. Operatiunea a fost activa in Italia, Franta, Belgia, Danemarca, Olanda, Norvegia, Germania și Elveția. In luna august a anului 1980, militantii Gladio au bombardat o statie de tren din Bologna, omorand 85 de persoane. Initial, s-a dat vina pe Brigazile Rosii, mai tarziu a fost descoperit ca elementele fasciste din cadrul politiei secrete italiene si Licio Gelli, seful P2 Masonic Lodge, au fost responsabili pentru atacul terorist. Operațiunea Gladio a susținut în cele din urmă viețile a sute de oameni din intreaga Europa.Existenta structurii Gladio a fost dezvaluita abia la începutul anilor 1990 de catre fostul premier italian Giulio Andreotti care a confirmat ca „armata italiana din spatele frontului numita Gladio” a existat incepand cu 1958 cu aprobarea guvernului italian.
etc…
Acestea nu sunt teorii conspirationiste ci fapte istorice. Am expus aici doar cateva exemple. Adunandu-le pe toate la un loc se poate scrie o carte. Unii chiar au scris, trebuie doar sa cautati. Pentru cei ce privesc la televizor si se minuneaza cum de 9000 de forte de ordine au facut tot posibilul de a prinde doi suspecti in cazul atentatelor din Boston, poate ca micul meu articol va va trezi putin la realitate. Poate ca acum va veti intreba ce planuri are guvernul cu voi. Oare aceste planuri sunt impotriva noastra sau pentru bunastarea populatiei ? Sa fie facute planurilepentru a satisface nevoile unor persoane obscure din umbra puterilor sau sunt doar aberatii ale unui alt adept al teoriei conspiratiei ?
Articol editat din Infowars.com
 
SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu